aliexpress

AliExpress

AliExpress is met meer dan 6.000 verschillende productcategorieën en een aanbod van ruim 100 miljoen artikelen het grootste E-commerce platform wereldwijd. Steeds meer mensen bestellen er spotgoedkope producten die gratis (Free shipping) naar Nederland worden verstuurd. Er zit heel weinig verschil tussen de kostprijs van de fabrikant en de verkoopprijs.

In vergelijking tot andere Chinese webshops is AliExpress.com zeer professioneel en stabiel. Inmiddels hebben ze meer dan 100 miljoen klanten mogen verwelkomen. Het platform is niet voor niets zo populair omdat de website eenvoudig in gebruik is. AliExpress verkoopt echter zelf geen producten maar is een online marktplaats. Het biedt Chinese bedrijven en verkopers de mogelijkheid om hun producten wereldwijd aan te bieden. Hierdoor is er een enorm aanbod van verschillende producten variërend in prijs en kwaliteit.

AliExpress Inloggen

Voordat je kunt beginnen met kopen maak je eerst een gratis account aan op de website van AliExpress. Nog makkelijker is om je account bij AliExpress te koppelen met je Facebook account. Je hoeft dan niet telkens je inloggegevens te onthouden. Klik hiervoor op de blauwe knop ‘Sign up using Facebook’.

AliExpress Coupon

Bij het afrekenen van producten kun je gebruik maken van coupons waardoor je nog meer bespaart. Op coupon.aliexpress.com vind je een overzicht van kortingscodes per winkel. Meestal geldt dat als je vanaf een bepaald bedrag besteld je extra korting krijgt.

Heb je iets gevonden dat je wilt bestellen? Plaats dan je bestelling en ga naar de afreken pagina. Hier kun je de coupon(s) die je wilt gebruiken selecteren. Hierna zie je je nieuwe order totaal.

Hoe kan ik gebruik maken van een coupon of kortingscode?

1. Zorg ervoor dat je weet wanneer je de coupon kunt gebruiken.
Ga naar ‘Mijn Coupons’ om te zien welke coupons aan je account zijn toegevoegd.

Hoe kan ik gebruik maken van een coupon of kortingscode?

Let bij het gebruik van coupons op het volgende:
– Het minimale bestelbedrag
– De geldigheidsduur
– De coupon regels

Soms hebben verkopers ook een ‘Store Promotion’ oftewel een winkel aanbieding. De korting wordt in dat geval automatisch toegepast. Klik op het pijltje om te zien hoeveel je moet besteden om korting te krijgen.

Winkel aanbieding

2. Plaats je bestelling
Heb je gevonden wat je wilt kopen? Klik dan op ‘Koop nu’ of ‘Voeg aan winkelwagen toe’ om je bestelling te plaatsen.

Bestelling plaatsen

3. Gebruik de coupon bij het bevestigen van je bestelling
Op de orderbevestiging pagina kun je een eventuele winkel coupon en/of AliExpress coupon selecteren. In onderstaand voorbeeld zijn geen coupons beschikbaar. Wel wordt in dit voorbeeld automatisch de $2 korting toegepast die de desbetreffende winkel hanteert.

Korting

Als er meer dan één coupon beschikbaar is, kun je degene die je wilt gebruiken selecteren. Dit doe je door op ‘Apply Seller Coupon’ of ‘Apply AliExpress Coupon’ te klikken. Het order totaal zal worden bijgewerkt en toont de uiteindelijke prijs en je besparing.

Soms lijkt het alsof er geen coupons beschikbaar zijn. Controleer in dat geval of je het minimale bestedingsbedrag hebt bereikt en de geldigheidsduur van de coupon. Als de coupon al is verlopen of nog niet actief is dan kan je deze niet op je bestelling gebruiken.

AliExpress betrouwbaar

Is AliExpress betrouwbaar?
Producten die je op AliExpress besteld doen vaak niet onder aan kwaliteit indien je weet waar je op moet letten. De website maakt gebruik van een feedbacksysteem waarbij klanten van over de hele wereld producten kunnen beoordelen door reviews te geven. Je kunt de beoordelingen, waarderingen en feedback lezen van mensen die het product gekocht en gebruikt hebben. De ervaringen van anderen helpen je om de juiste aankoop te doen. Mede hierdoor zie je snel of een verkoper al veel tevreden kopers heeft en dus betrouwbaar is.

Hoe vind ik betrouwbare verkopers?

Er zijn een aantal manieren om goede verkopers te vinden:

Filter de best beoordeelde verkopers met behulp van de geavanceerde zoekfunctie. Vink hiervoor het vakje bij de sterren aan. De zoekresultaten worden dan gefilterd op verkopers met een gemiddelde beoordeling van 4 sterren of hoger.

Hoe vind ik betrouwbare verkopers op AliExpress?

Controleer de winkel beoordeling. De cijfers zijn gebaseerd op de gemiddelde beoordelingen van eerdere kopers. Zo kun je onder andere zien of producten werkelijk zijn zoals staat beschreven. Met 98,1% positieve feedback zoals in onderstaand voorbeeld, mag je er vanuit gaan dat de verkoper betrouwbaar is.

Betrouwbare winkels

Aan de hand van de beoordelingen van andere kopers kan je zien of de verkoper betrouwbaar is. Kijk naar product reviews, de winkel service en andere relevante informatie.

Betrouwbare winkels

Als je nog steeds twijfels hebt wees dan niet bang om met de verkoper contact op te nemen. Goede verkopers beantwoorden meestal graag vragen van geïnteresseerde kopers.

Kopersbescherming
AliExpress hanteert een kopersbescherming (Buyer Protection) die je aankoop dekt totdat jij aangeeft dat je het product hebt ontvangen. De verkoper ontvangt het geld pas wanneer de koper heeft bevestigd dat deze de producten heeft ontvangen en overeenkomt met de omschrijving van het product.

Refund
Bij alles wat je besteld op AliExpress heb je de garantie dat je het volledige aankoopbedrag terugkrijgt (Full refund) als je je bestelling niet ontvangt. Je kunt aanspraak maken op een refund indien je het pakketje uiterlijk binnen 60 dagen nog niet hebt ontvangen. In het geval dat je bestelde product helemaal niet overeenkomt zoals is beschreven door de verkoper dan kan je eveneens aanspraak maken op een refund. Indien je het product toch wilt houden dan kan je er ook voor kiezen om met de verkoper te onderhandelen voor een gedeeltelijke terugbetaling.

Geschillen
Bij eventuele problemen probeer je eerst met de verkopende partij tot een oplossing te komen, indien dit niet lukt zal AliExpress bemiddelen. In het geval van een geschil met een verkoper kan je met een druk op de knop (Open Dispute) de support inschakelen. Met hun tussenkomst worden de standpunten van beide partijen gewogen en op basis van deze informatie nemen ze een beslissing. Hierdoor heb je de garantie dat wanneer je niets hebt ontvangen, de producten niet aan de omschrijving voldoen of simpelweg defect of beschadigd zijn aangekomen, jij het geld terugkrijgt.

In onderstaande afbeelding is de uitspraak van een dispute te zien die wij hebben ingediend. De desbetreffende producten bleken van slechte kwaliteit te zijn en de verkoper erkende het probleem niet. AliExpress heeft daarop besloten dat wij het volledige bedrag terugbetaald kregen.

aliexpress refund

Geld verdienen door het verkopen van AliExpress producten?

Download direct de stap-voor-stap gids om een
winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Het product komt niet overeen met de beschrijving. Wat kan ik doen?

Wanneer je niet tevreden bent over het ontvangen product neem dan eerst contact op met de verkoper. Probeer om samen tot een oplossing te komen. Klik op ‘Contact Seller’ om deze een bericht te sturen.

Als de verkoper online is kun je op de order details pagina ook in real time chatten. Ga hiervoor naar ‘Mijn bestellingen’ en klik bij de desbetreffende bestelling op ‘View Detail’.

Het product komt niet overeen met de beschrijving. Wat kan ik doen?

Mocht de verkoper niet reageren of je komt er samen niet uit vraag dan een refund aan door een dispute te openen. Klik hiervoor op ‘Open Dispute’ en verzoek om terugbetaling. Zorg ervoor dat je dit doet voordat de kopersbescherming (Buyer Protection) is afgelopen.

Als de verkoper akkoord gaat met je verzoek tot terugbetaling, of niet binnen 5 dagen reageert, zal de terugbetaling worden verwerkt. Klik op ‘Dispute in Progress’ of ‘Dispute Finished’ om de status te zien.

Hoe kan ik een bestelling annuleren?

Indien je bestelling nog niet door de verkoper is verstuurd dan kun je deze annuleren.

Ga hiervoor naar ‘Mijn bestellingen’ en zoek de desbetreffende bestelling. Klik op ‘Cancel Order’ en selecteer een reden waarom je de bestelling wilt annuleren.

Hoe kan ik een bestelling annuleren?

Houd er rekening mee dat een bestelling alleen kan worden geannuleerd als deze nog niet is verstuurd. Wanneer je nog niet hebt betaald wordt de bestelling direct geannuleerd. Als je al hebt betaald dan moet het annuleringsverzoek door de verkoper worden goedgekeurd.

Meestal duurt het ongeveer 3~15 werkdagen voordat het geld wordt teruggeboekt. Neem contact op met de klantenservice als je na een zorgvuldige controle van je bankafschrift nog geen terugbetaling hebt ontvangen.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen. Wat kan ik doen?

Als je je bestelling (nog) niet hebt ontvangen, probeer dan de volgende methoden om het probleem op te lossen:

Je kunt je bestelling traceren met het door de verkoper verstrekte tracking nummer:
Ga naar ‘Mijn bestellingen’ -> zoek de bestelling en klik op ‘Track Order’.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen. Wat kan ik doen?

Als het tracking nummer ongeldig blijkt te zijn dan kan dit komen omdat het postorderbedrijf 3 tot 7 dagen nodig heeft om de status van de zending te updaten. Als alternatief kun je nog gebruik maken van de China post tracking tool.

Je kunt ook contact opnemen met de verkoper voor meer informatie over de status van de bestelling. Als dat niet werkt kun je een aanvraag voor een refund indienen door een dispute te openen. Dit doe je door bij de desbetreffende bestelling op ‘Open Dispute’ te klikken. Zorg ervoor dat je dit doet voordat de ‘Buyer Protection’ is afgelopen.

Als je de bestelling niet hebt ontvangen en de ‘Buyer Protection’ loopt ten einde, neem dan via de chat contact op met de klantenservice van AliExpress. De klantenservice is 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar.


Hoe werkt retourneren op AliExpress?

Heb je wat gekocht en vind je dat het product van lage kwaliteit is of niet werkelijk is zoals beschreven? Dan kun je soms in overleg met de verkoper afspreken om het artikel te retourneren. Je krijgt in dat geval het volledige bedrag terug. Ook kan je afspreken om het artikel te houden en een gedeeltelijke terugbetaling te ontvangen.

Houd rekening met de verzendkosten
Let even goed op de retourvoorwaarden van de verkoper voordat je iets gaat bestellen. Niet alle verkopers accepteren retouren. Bovendien moet je zelf de verzendkosten betalen voor het terugsturen van de producten. Voor goedkope producten heeft retourneren geen zin omdat de verzendkosten hoger zijn dan de waarde van het product. Het standaard tarief met track & trace voor post naar China is bij PostNL € 24,30. In de meeste gevallen heeft retourneren dus geen zin.

1. Controleer of de verkoper retouren accepteert:
Verkopers zijn niet verplicht om retouren te accepteren. Op de productpagina en op de winkelpagina van de verkoper kun je zien of de verkoper dit accepteert.

Hoe werkt retourneren op AliExpress?

Als de verkoper retouren accepteert dan kun je onder ‘Mijn bestellingen een retourprocedure aanvragen. Dit doe je door bij het desbetreffende product op ‘Open Dispute’ te klikken. Doorloop het retourproces en wacht totdat de verkoper je aanvraag heeft beantwoord.

Nadat de verkoper de retourmelding heeft geaccepteerd ontvang je het adres waar je het naar toe moet sturen. Stuur het binnen 10 dagen terug en vermeld het track & trace nummer d.m.v. de knop ‘Add Tracking Details’. Zodra de verkoper het heeft ontvangen krijg je het geld terug.

AliExpress iDeal

Betalingen maak je altijd rechtstreeks over naar AliExpress zelf en niet naar de verkoper. Er zijn verschillende manieren waar op je kunt betalen. Zo is het onder andere mogelijk om met creditcard (Mastercard, Visa en Maestro) en met Alipay te betalen. Alipay is de betalingsprovider van het beursgenoteerde Alibaba, het moederbedrijf van AliExpress. Helaas is het nog niet mogelijk om met PayPal te betalen.

Kan ik met iDeal betalen?
iDeal is in Nederland de bekendste online betaalmethode en heeft tevens het grootste marktaandeel. iDeal maakt snelle betalingen mogelijk met behulp van de eigen beveiligde omgeving van banken. Ruim 54% van alle online e-commerce betalingen in Nederland vind via iDeal plaats. Als gevolg van het bereik, de lage verwerkingskosten en betalingsgarantie bieden steeds meer Chinese webshops iDeal als betaalmethode aan wanneer ze zich willen richten op de Nederlandse markt.

Vanaf begin 2015 ondersteunt AliExpress ook de Nederlandse betaalmethode iDeal. Via iDeal betaal je snel, simpel en veilig online via je eigen bank. Klanten van nagenoeg alle Nederlandse banken kunnen hierdoor via iDeal betalen. Om met ideal te kunnen betalen moet je een account aanmaken en ingelogd zijn.

AliExpress Euro

De prijzen van producten staan standaard ingesteld op United States Dollar (USD). Het is onhandig om dit zelf om te gaan rekenen naar euro. Je kunt de prijzen daarom bij de instellingen eenvoudig op euro zetten. Bovenaan de website zie je ‘Ship to / USD’ staan, klik hierop, ga vervolgens naar ‘Currency’ en zet deze op € euro. Klik hierna nog op de button ‘save’ zodat de instelling wordt opgeslagen. De prijzen worden nu in euro’s weergeven zodat het gelijk duidelijk is hoeveel het product je gaat kosten. Wil je liever zelf de prijzen omrekenen dan kan je dit ook eenvoudig doen met de valuta calculator.

AliExpress App

AliExpress heeft ook een applicatie (App) beschikbaar voor mobiele telefoons en tablets. De App is niet alleen snel en makkelijk in gebruik, je krijgt ook toegang tot exclusieve deals en kortingen die je niet op de website vind. Zo zijn er meer dan 40 miljoen afgeprijsde producten in de App te vinden.

Download de App

iPhone:
AliExpress App Store

Android:
AliExpress Google Play

AliExpress Nederland / België – Overige vragen


Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt geleverd?

Over het algemeen worden bestellingen binnen 3 tot 60 werkdagen geleverd. Deze tijd kan worden verlengd wanneer de verkoper en koper dat met elkaar hebben afgesproken. In de meeste gevallen worden pakketjes via ‘China Post Registered Air Mail’ verzonden en duurt het tussen de 10 en 39 dagen.

Vaak kun je tegen betaling ook uit verschillende Express Mail Service (EMS) verzendopties kiezen. Het pakket wordt dan sneller bezorgd door een postorderbedrijf naar keuze zoals DHL of TNT. Meestal bedraagt de levertijd dan zo’n 10 dagen.


Wat is ‘Processing Time’ en hoe verleng ik deze?

Dit is de verwerkingstijd die de verkoper nodig heeft om de bestelling gereed te maken voor verzending. De verwerkingstijd verschilt per verkoper en varieert van 1 tot ongeveer 10 dagen. Gemiddeld bedraagt de processing time zo’n 2 werkdagen. De processing time draagt bij aan een professionele relatie tussen AliExpress, de koper en de verkoper.

Alleen de koper kan eventueel de verwerkingstijd verlengen. Verkopers kunnen kopers vragen om de verwerkingstijd van een bestelling te verlengen indien ze meer tijd nodig hebben. Dit kan komen omdat deze de betaling niet of tijd heeft kunnen verifiëren, vanwege vakantie of onvoorziene omstandigheden. Indien je de verwerkingstijd van een bestelling wilt verlengen ga dan naar ‘Mijn bestellingen’ en klik op de knop ‘Extend Processing Time’. Vul het aantal dagen in en klik op de knop bevestigen.

Wat is ‘Processing Time’ en hoe verleng ik deze?


Waarom zijn producten op AliExpress zo goedkoop?

Gunstige prijzen voor lokale bedrijven
Veel fabrieken staan in zogenaamde Export Processing Zones (EPZ). Dit zijn economische gebieden waarin de overheid het bedrijfsleven stimuleert. Soms betaald de overheid een deel van de kosten voor de bouw van een fabriek en hoeven bedrijven er een aantal jaren geen belasting te betalen. Ook hebben bedrijven hier bijvoorbeeld geen of minder last van milieuregels waardoor de prijzen omlaag kunnen.

Ze maken bewust verlies op sommige producten
Een van de meest gebruikte tactieken van verkopers is om bepaalde producten tegen break-even prijs (of er net onder) te verkopen. Door klanten een positieve koopervaring te geven vergroten ze de kans dat deze vaker producten koopt waar wel winst op wordt gemaakt. Op bepaalde artikelen wordt dus soms verlies geleden maar dat wordt gecompenseerd door grote orders.

Verder gaan in een extreem concurrerende markt de prijzen nog verder omlaag. Daarbij bedraagt het minimumloon 2.300 China yuan (CHY) per maand, dat is ongeveer 315 euro. Hierdoor kunnen producten voor onze begrippen zeer laag geprijsd worden.


Hoe kunnen producten uit China met gratis verzending worden aangeboden?

Als onderdeel van China’s strategie om marktleider in elke mogelijke industrie te worden, moedigt de Chinese overheid bedrijven aan om grote hoeveelheden goederen te exporteren.

Een van de manieren waarop ze dit doen is door post bedrijven zoals ‘China Post’ te subsidiëren. Wanneer een bedrijf grote hoeveelheden post verstuurd kunnen de verzendkosten wel zo laag zijn als $ 0,10 per pakketje.

Veel mensen kopen alleen iets als het gratis wordt geleverd. Stel dat twee verkopers hetzelfde product aanbieden, de een met gratis verzending en de ander rekent verzendkosten. Men kiest dan eerder voor het product dat gratis wordt verzonden, ook al zijn de totale kosten exact hetzelfde.

De verzendkosten en de kosten voor het gereedmaken van het product worden daarom meestal verrekend in de verkoopprijs. Hierdoor kunnen producten die soms nog geen euro kosten met gratis verzending (Free shipping) worden aangeboden. PostNL heeft daarnaast een overeenkomst met China Post voor het afleveren van pakketjes.


Moet ik douanekosten zoals invoerrechten, btw en inklaringskosten betalen?

Invoerkosten AliExpress
Als je iets op AliExpress besteld dan kan het zijn dat je te maken krijgt met douanekosten. Deze invoerkosten kunnen bestaan uit invoerrechten, btw (omzetbelasting) en inklaringskosten.

Afhankelijk van de waarde van de zending (inclusief verzendkosten) kunnen eventuele heffingen van toepassing zijn. In Nederland mogen zendingen met een waarde van maximaal € 22 worden geïmporteerd zonder invoerrechten, btw of inklaringskosten te hoeven betalen.

Bij zendingen met een goederenwaarde van meer dan € 22 kunnen btw en inklaringskosten van toepassing zijn. Bij zendingen met een goederenwaarde van meer dan € 150 zijn mogelijk ook invoerrechten van toepassing. Houdt er rekening mee dat bij zendingen van meer dan € 22 ook btw over de verzend- en verzekeringskosten wordt gerekend. Bij zendingen van meer dan € 150 wordt over de invoerrechten ook btw berekend. Wil je gemakkelijk zelf een proefberekening maken van de mogelijke douanekosten? Maak dan gebruik van onze handige invoercalculator.

Wil je geen risico lopen op het hoeven betalen van bijkomende kosten, zorg er dan voor dat de waarde per pakketje inclusief de verzendkosten niet meer dan € 22 bedraagt.

Overigens betekent het niet per definitie dat je douanekosten hoeft te betalen als de zending meer dan € 22 bedraagt. Door de grote hoeveelheid zendingen is het voor de douane niet mogelijk om alle pakketten te controleren.

AliExpress Tips

11.11 AliExpress Global Shopping Festival
Op 11.11 (11 november) vindt ieder jaar het grootste shopping event ter wereld plaats. Op deze dag krijg je bij AliExpress tot wel 70% korting op miljoenen artikelen. Je kunt dan gebruik maken van coupons, kortingscodes en allerlei speciale promoties en acties. In de dagen voorafgaand aan 11 11 zijn op AliExpress verschillende spelletjes (Gameland) te spelen waarmee je extra coupons of coins vrij kunt spelen.

In China is het op 11 november ‘Singles Day’ of ‘Bachelors Day’. Dit is een feestdag waarop jonge Chinezen vieren dat ze vrijgezel zijn en iets leuks voor zichzelf kopen. Hier is voor gekozen omdat de vier ‘1’-en samen de datum (11-11) vormen, het cijfer 1 symboliseert een individu die alleen is.

11.11 is de perfecte dag om alvast inkopen te doen voor de feestdagen. Veel verkopers bieden zelf ook nog allerlei coupons aan waardoor producten nog goedkoper zijn.

Alibaba, het moederbedrijf van AliExpress, draaide in 2016 op 11.11 $17,8 (€14,3) miljard omzet. De afgelopen jaren zijn op deze dag ieder jaar weer alle verkooprecords verbroken. Daarmee is het event uitgegroeid tot de grootste online winkel dag ter wereld. Er wordt op 11 11 meer omgezet dan op Black Friday en Cyber Monday bij elkaar.

Black Friday en Cyber Monday
Black Friday (zwarte vrijdag) is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving. De dag wordt in Amerika beschouwd als het begin van het seizoen voor het doen van (online) kerstaankopen. Omdat de meeste werknemers deze dag vrij hebben wordt er gestunt met speciale acties en laag geprijsde artikelen. Bij AliExpress start op Black Friday (vrijdag 24 november 2017) een sale die overloopt in Cyber Monday (maandag 27 november 2017). Deze actie periode wordt op AliExpress ook wel ‘Cyber Week & Black Friday’ genoemd waarbij je gedurende een aantal dagen hoge kortingen krijgt. Houd tijdens dit soort acties rekening met langere levertijden.

Wat is Black Friday/Cyber Monday?
Black Friday komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse stad Philadelphia waar het in 1965 voor het eerst verwees naar de verkeersdrukte in de stad op de dag na Thanksgiving. Een alternatieve theorie die rond 1981 opdook illustreert dat winkeliers rond Thanksgiving voor het eerst ‘in het zwart’ komen te staan, oftewel winst maken. Cyber Monday vindt plaats op de maandag na Black Friday. Het is een term die is bedacht door marketingbedrijven om mensen tot online shoppen aan te zetten.

AliExpress Anniversary Sale
AliExpress is in april 2010 opgericht en vierde dit jaar haar 7 jarige bestaan. Jaarlijks wordt deze ‘Anniversary’ mijlpaal in de dagen ervoor gevierd met extra kortingen. Door spelletjes te spelen op AliExpress (Game Land) kun je coupons vrijspelen. Daarnaast kun je in de voorgaande dagen elke dag een taak voltooien waarmee je coins en kortingscodes kunt verdienen.

Let op:
Sommige verkopers verhogen op bovengenoemde dagen de prijzen en laten het lijken alsof het een aanbieding is. Hierdoor betaal je inclusief korting alsnog de oorspronkelijke of soms zelfs een hogere prijs. Zoek een aantal dagen van te voren producten uit en vul tijdig je winkelwagen zodat je weet of de korting ook echt loont.

Review door eStartup
  • AliExpress
4.0
Gebruikersbeoordeling: 3 (1 review)


Ga naar de website van AliExpress: https://nl.aliexpress.com

AliExpress ervaringen

Wat zijn jouw ervaringen met AliExpress? Laat het hieronder in de reacties weten!

2 Reacties

  1. Ciska 13 november 2017
  2. Henk 17 maart 2019

Een reactie versturen

Sending

 

Controleer je (ongewenste) mailbox en download de PDF met 5 tips!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!