De Top #3 Beste Chinese webshops

Er zijn inmiddels vele bekende en onbekendere Chinese webwinkels, maar wat zijn nu eigenlijk de beste Chinese webshops?

Als je nog niet of nauwelijks bekend bent met het online kopen in China dan is het belangrijk dat je niet zomaar iets besteld bij de eerste de beste Chinese webshop. Het kopen van producten in een willekeurige Chinese webshop kan de moeite waard zijn, maar is niet zonder risico.

De ervaringen met bestellingen uit China lopen namelijk sterk uiteen. We hebben en horen verschillen ervaringen, soms gaat het goed en soms ook niet. Als er problemen optreden gaat het vaak om producten met mankementen, beschadigde of verkeerd geleverde producten.

Het is aan te raden om zoveel mogelijk bij de grote bekende webshops te bestellen. Deze hebben een klantenservice die je meestal goed helpt. Bij problemen reageren ze over het algemeen redelijk snel en komen met goede oplossingen.

Betrouwbare Chinese webshops

Wij kunnen het ons voorstellen dat je door de spreekwoordelijke bomen de beste Chinese webshops niet meer ziet. Daarom hebben wij een top #3 gemaakt van de meest betrouwbare Chinese webshops die veelvuldig door Nederlanders worden gebruikt.

#1 AliExpress (cijfer 7,9 gemiddeld)

AliExpress is met stip de #1 beste Chinese webshop. Het aanbod aan producten is enorm, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop. De website wordt automatisch vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald. Ook kun je er gemakkelijk en veilig met iDeal betalen. Bovendien is de site overzichtelijk en duidelijk in gebruik. Hierdoor is het veruit de populairste Chinese webwinkel in Nederland en de rest van de wereld. Inmiddels heeft AliExpress meer dan 100 miljoen klanten wereldwijd.

Voordelen

 • Betrouwbaarheid 90% 90%
 • Levertijd 70% 70%
 • Klantenservice 85% 85%
 • Assortiment 90% 90%

Nadelen

 • Geen verzekering, wel Buyer Protection 60% 60%

Omdat AliExpress een platform is waarop Chinese fabrikanten hun producten verkopen en deze meestal vanuit China versturen varieert de levertijd. Sommige bestellingen vallen al binnen 1-2 weken op je deurmat, maar gemiddeld heb je een bestelling met 3-4 weken in huis. AliExpress hanteert een Buyer Protection waardoor je de garantie hebt dat je het product ontvangt. Verkopers ontvangen het betaalde bedrag bovendien pas zodra jij hebt bevestigd dat je de producten hebt ontvangen. Een nadeel is dat AliExpress geen mogelijkheid heeft om je bestelling te verzekeren tegen eventuele invoerkosten. De klantenservice is over het algemeen prima te noemen (de communicatie gaat in het Engels).

Website adres: https://nl.aliexpress.com

Beste Chinese webshops AliExpress

#2 BangGood (cijfer 7,5 gemiddeld)

Banggood heeft als motto ‘Best Bang for Your Buck!’. Ze hebben dan ook de beste deals voor kwaliteitsproducten. Banggood is een prima Chinese webshop met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Producten zijn er voorzien van duidelijke beschrijvingen. Het aanbod bestaat onder andere uit kleding, speelgoed en huis en huis en tuin producten. Maar de webwinkel richt zich voornamelijk op elektronica. Ook bij deze Chinese webwinkel kun je veilig met iDeal betalen.

Voordelen

 • Betrouwbaarheid 80% 80%
 • Levertijd 70% 70%
 • Klantenservice 80% 80%
 • Verzekerings mogelijkheid 90% 90%

Nadelen

 • Assortiment 55% 55%

Je kunt bij Banggood tegen een kleine meerprijs gebruik maken van een verzendmethode waarbij je niet achteraf nog extra invoerkosten als invoerrechten en btw hoeft te betalen. Je dient hiervoor de verzendmethode ‘Priority Direct Mail’ (PDM) te selecteren. De levertijd bedraagt normaal gesproken zo’n 10 tot 25 dagen. Wanneer je echter voor de verzendmethode PDM kiest is de levertijd meestal ook sneller. Afhankelijk van de prijs en afmetingen van het product kun je dan de bestelling al binnen 7 tot 10 werkdagen in huis hebben. De klantenservice is goed te noemen. Over het algemeen krijg je snel een reactie en worden problemen goed opgelost (de communicatie gaat in het Engels).

Website adres: www.banggood.com/nl

Beste Chinese webshops Banggood

#3 LightInTheBox (cijfer 7,0 gemiddeld)

LightInTheBox heeft een assortiment dat voornamelijk bestaat uit kleding, gadgets en huis en tuin artikelen. De zuster webshop van ‘Light In The Box’ is MiniInTheBox, hier zijn voornamelijk elektronische artikelen te koop. Zowel LightInTheBox als MiniInTheBox hebben het voordeel dat je bij het afrekenen de mogelijkheid hebt om je bestelling te verzekeren. Je kan dan tegen betaling een verzendverzekering en/of een dekking tegen invoerrechten & belasting afsluiten. Voor een paar euro wordt het risico op invoerkosten door de verkoper gedragen. Daarnaast kun je ook hier veilig met iDeal betalen.

Voordelen

 • Betrouwbaarheid 70% 70%
 • Levertijd 70% 70%
 • Klantenservice 70% 70%
 • Verzekerings mogelijkheid 90% 90%

Nadelen

 • Assortiment 50% 50%

De betrouwbaarheid die bij LightInTheBox wordt ervaren verschilt. Klanten die er wat bestellen weten soms niet dat je te maken kunt krijgen met bijkomende invoerkosten. Mede hierdoor zijn reviews soms wat aan de negatieve kant. Wij hebben deze ervaring niet; het is in principe een redelijk professionele en betrouwbare webshop. Het assortiment bestaat voornamelijk uit elektronica en kleding. Met kleding willen de maten nog weleens niet kloppen, de kleding is dan kleiner als dat je mag verwachten. De levertijd varieert van enkele dagen tot enkele weken. Met de klantenservice hebben we wisselende ervaringen. In sommige gevallen zijn ze wat aan de trage kant of minder behulpzaam dan je zou willen (de communicatie gaat in het Engels).

Website adres: www.lightinthebox.com/nl

Beste Chinese webshops LightInTheBox

Wat zijn jouw ervaringen met deze Chinese webshops? Laat je reactie hieronder achter.

3 Reacties

 1. K. Toet 24 januari 2018
 2. K. Toet 5 februari 2018
 3. Constantijn 3 juli 2020

Een reactie versturen

 

Controleer je (ongewenste) mailbox en download de PDF met 5 tips!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!