Chinese webshop EU warehouse

Het voordeel van Chinese webshops met een ‘European’ warehouse is dat de invoerrechten worden verrekend in de prijs van het product. De Chinese webshop betaald de invoerkosten dan al wanneer het product de Europese Economische Ruimte (EER) binnenkomt. Op eventuele verzendkosten na betaal je zelf niets extra’s als je het product uit een Europees magazijn besteld.

Soms is het niet altijd even duidelijk hoe je gebruik kunt maken van een Chinese webwinkel met een EU warehouse en welke producten van daaruit leverbaar zijn. Het is goed om te weten dat slechts een deel van het assortiment aan een Europese warehouse wordt toegevoegd. Dit betreffen vaak de meest populaire en wat hoger geprijsde producten zoals telefoons en drones.

Waarom bestellen in een EU warehouse?

Het grootste voordeel van het bestellen bij een european warehouse is dat je geen risico loopt op invoerkosten als invoerrechten, btw en inklaringskosten. Hierdoor kom je dus nooit voor verrassingen te staan. Dergelijke kosten zijn namelijk al in de prijs van het desbetreffende product verwerkt. Meestal betaal je ook een klein bedrag aan verzendkosten (ongeveer €3 tot €5,-). Dit komt omdat er geen gebruik kan worden gemaakt van de gratis verzendmogelijkheid die mogelijk is door de gigantische hoeveelheden pakketjes uit China zelf.

Levertijd
De levertijd bij bestellingen in een EU warehouse is vaak ook korter. Gemiddeld slechts zo’n 3 tot 10 dagen. Bovendien is een European warehouse ook tijdens Chinese feestdagen (zoals het Chinees nieuwjaar) geopend. Hierdoor kun je gewoon producten kopen zonder dat deze verzending is vertraagd.

h2>Chinese webshops met een EU warehouse:

Gelukkig beschikken een aantal Chinese Webshops over een EU Warehouse. Je treft hieronder een overzicht aan van de verkopers die een opslagpunt hebben binnen de EU.

AliExpress
Banggood
GearBest
LightInTheBox
MiniInTheBox
HobbyKing

 

Controleer je (ongewenste) mailbox en download de PDF met 5 tips!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!