dhgate

DHgate

DHgate is een Chinees e-commerce platform dat de verkoop van producten tussen kleine tot middelgrote ondernemingen en internationale kopers (zowel bedrijven als consumenten) faciliteert. Het platform is vergelijkbaar met AliExpress en Alibaba. Het bedrijf is in 2004 opgericht door Diane Wang en is gevestigd in Peking, China. De naam van de Chinese webshop refereert naar de belangrijke stad ’Dunhuang’. Deze stad was een strategische stop op de eeuwenoude handelsroute ‘Silk Road’ of zijderoute, die Chinese handelaren met de rest van de wereld verbond.

Het aanbod van DHgate bestaat uit meer dan 30 miljoen artikelen. Het bedrijf biedt daarnaast onder andere ook internationale betalingsdiensten en logistieke diensten aan. De website van DHgate is in verschillende talen te bezoeken waaronder in het Engels. Helaas is het niet mogelijk om de website in het Nederlands te bezoeken.

Hoewel DHgate enigszins te vergelijken is met AliExpress betreft het voornamelijk een b2b-platform. Wanneer je als consument wat in de Chinese webshop wilt bestellen is het goed om op de minimale bestelhoeveelheid (MOQ) te letten. Producten worden niet altijd per stuk verkocht maar zijn soms alleen in bulk (grotere aantallen) verkrijgbaar.

DHgate betrouwbaar
Net als bij andere Chinese marktplaatsen is het niet zozeer de vraag of DHgate betrouwbaar is maar of de verkopers dat zijn. DHgate zelf is betrouwbaar maar dat betekent niet per definitie dat alle verkopers op het platform dit ook zijn. Omdat er verschillende aanbieders zijn is er een enorm aanbod van verschillende producten variërend in prijs en kwaliteit. DHgate maakt gebruik van een feedback systeem waarbij klanten van over de hele wereld producten en verkopers kunnen beoordelen. Door de ervaringen van anderen te lezen kun je snel zien of een verkoper al veel tevreden kopers heeft en dus betrouwbaar is.

Buyer Protection Plan
Om kopers te beschermen heeft DHgate een buyer protection plan opgezet. Deze aankoopbescherming zorgt ervoor dat betalingen pas aan verkopers worden vrijgegeven wanneer de koper heeft bevestigd de goederen correct te hebben ontvangen. De leverancier dient zich bovendien aan bepaalde levertijden te houden.

Klantenservice
De klantenservice van DHgate is vriendelijk en reageert over het algemeen snel. Wanneer je een bestelling nog niet hebt ontvangen of het product voldoet niet aan de verwachting, dan is het aan te raden om als eerste contact op te nemen met de verkoper. Wanneer de verkoper niet met een oplossing komt kun je een refund-verzoek indienen door een ‘dispute’ (geschil) te openen. Een refund kan alleen worden toegekend wanneer deze binnen 5 tot 90 dagen na verzending van de bestelling is ingediend. Deze periode begint wanneer de verkoper het tracking nummer heeft toegekend. Indien de terugbetaling door de klantenservice is goedgekeurd wordt het bedrag op een DHpay account gezet.

DHpay
DHpay is een online betalingsplatform om veilig, gemakkelijk en snel internationale betalingen te ontvangen en versturen. Het tegoed van een DHpay account kan worden gebruikt om nieuwe bestellingen op DHgate mee te betalen. Ook kan het geld worden overgeboekt op een Nederlandse bankrekening. Hier worden door de bank wel transactiekosten voor in rekening gebracht. Deze manier van terugbetalen wordt daarom door veel consumenten als onwenselijk ervaren. De minimale transactiehoeveelheid voor betalingen of overboekingen bedraagt $10. Het DHpay account is te activeren onder ‘DHpay account’.

Levertijd en verzendkosten

De verzending kan tussen de 3 en 60 werkdagen in beslag nemen. De verzending naar Nederland duurt gemiddeld tussen de 7 en 25 werkdagen. Soms kan het ook wat langer duren, dit verschilt per leverancier. Het is ook mogelijk om voor een versnelde leveroptie te kiezen zoals met EMS of DHL. Vaak betaal je hier wel extra verzendkosten voor maar is de levertijd ook een stuk korter. De verzendkosten verschillen per product en leverancier. In de meeste gevallen worden er verzendkosten in rekening gebracht omdat een verkoper er anders niet bij gebaat is.

Betaalmogelijkheden
Er zijn verschillende manieren waarop je kunt betalen. Zo is het onder andere mogelijk om te betalen met creditcard of iDeal. Daarnaast is ook te betalen met het tegoed van een DHpay account, het online betaalplatform van DHgate zelf.

DHgate PayPal
Tot 2012 heeft DHgate nauw samengewerkt met PayPal. De bedrijven hadden samen een strategisch partnerschap afgesloten. DHgate was zelfs een van PayPal’s grootste klant in Azië. Vanaf 6 augustus 2012 werd de overeenkomst echter beëindigd en accepteert het bedrijf geen PayPal betalingen meer. Vermoedelijk werken ze niet meer met PayPal vanwege de relatief hoge transactiekosten, om zo de prijzen laag te kunnen houden.

DHgate coupon

DHcoupons
Bij het afrekenen van producten kun je eventueel gebruik maken van coupons. Onder ‘My Orders’ -> ’Coupons’ is een overzicht te zien van je beschikbare coupons. Er zijn verschillende soorten coupons te gebruiken. DHcoupons worden bij promoties door DHgate zelf verstrekt. Wanneer je dan vanaf een bepaald bedrag besteld kom je in aanmerking voor een DHcoupon. De waarde van de coupon is afhankelijk van het bestelbedrag. Wanneer je bent ingelogd krijg je op de product pagina en onder ‘My DHgate’ een herinnering te zien. Een DHcoupon kan maar een keer per bestelling worden toegepast. Mobiele coupons zijn alleen in de DHgate App te gebruiken.

Verkoper coupons
Verkoper coupons zijn een aanvulling op de bestaande DHcoupons. Verkopers kunnen via het DHgate coupon systeem zelf bepalen wanneer ze een coupon aan kopers aanbieden. Hierdoor besparen klanten nog meer wanneer ze regelmatig iets bij een verkoper aanschaffen. Er kan maar een verkoper coupon per bestelling worden gebruikt. DHcoupons en verkopers coupons kunnen niet tegelijkertijd worden gebruikt. Bij het afrekenen wordt automatisch de beste beschikbare coupon en korting toegepast.

DHgate App

DHgate heeft ook een applicatie (App) beschikbaar voor mobiele telefoons en tablets. De App is snel en gemakkelijk in gebruik. Bovendien krijg je ook toegang tot App coupons die niet op de website zijn te gebruiken.

Download de App

iPhone:
DHgate App Store

Android:
DHgate Google Play

Review door eStartup
  • DHgate
3.5
Gebruikersbeoordeling: 0 (0 reviews)

Ga naar de website: www.dhgate.com

DHgate ervaringen

Wat zijn jouw ervaringen met DHgate? Laat het hieronder in de reacties weten!

Een reactie versturen

Sending

 

Controleer je (ongewenste) mailbox en download de PDF met 5 tips!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!