gearbest

GearBest

GearBest is een Chinese webshop met een assortiment dat voornamelijk bestaat uit elektronische producten zoals smartphones. Verder bestaat het aanbod onder andere uit kleding, tassen en outdoor artikelen. Het bedrijf is in 2014 opgericht met als doel om de voornaamste speler op het gebied van consumentenelectronica te worden. Dit willen ze bereiken door het aanbieden van de beste gadgets en het leveren van een uitzonderlijke klantenservice. GearBest is onderdeel van het beursgenoteerde Global Grow E-Commerce Ltd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Shenzhen, China.

De homepage van de webshop is verfrissend en de productpagina’s zijn overzichtelijk. Producten zijn voorzien van duidelijke omschrijvingen en uitgebreide specificaties en kenmerken. In totaal is er keuze uit meer dan 100 productcategorieën. Bij vragen over een product bestaat de mogelijkheid om deze direct bij het product te stellen.

Laagste prijs garantie
GearBest biedt een prijs beschermingsprogramma (Price Protection Program) van 3 dagen. Wanneer je een product binnen 72 uur na het plaatsen van de bestelling elders goedkoper ziet, wordt het verschil terugbetaald. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Garantie op producten
GearBest beschikt over een vrij goede garantieperiode vergeleken bij andere Chinese webshops. De webwinkel biedt 45 dagen niet goed geld terug garantie en op diverse producten een jaar gratis reparatie service. Wanneer je een defect product opstuurt voor reparatie betaal je wel zelf de verzendkosten. Daarnaast geldt er een Dead on Arrival (DOA) periode van 3 dagen na aankomst van het product. Wanneer een product beschadigd aankomt of niet werkt, ontvang je gratis een nieuw product. De verzendkosten voor het eventueel terugsturen van het defecte product worden in dat geval door GearBest gedragen.

GearBest Nederland

Klantenservice
GearBest heeft een Live Chat service welke 24 uur per dag en 7 dagen per beschikbaar is. De klantenservice is vriendelijk en reageert over het algemeen snel. Voor vragen over bestellingen wordt een ticket systeem gebruikt. Dergelijke vragen worden binnen 24 uur na het indienen van een ticket behandeld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om per e-mail contact op te nemen. De communicatie met de klantenservice gaat in het Engels.

Levertijd en verzendkosten
Alle producten worden met de standaard ‘Unregistered Air Mail’ verzendmethode gratis naar Nederland verzonden. Wanneer je een bestelling wilt volgen is dit tegen meerprijs mogelijk. Kies in dat geval voor de ‘Registered Air Mail’ methode. De levertijd bedraagt standaard tussen de 10~35 werkdagen maar kan in sommige gevallen ook langer duren.

gearbest verzendmethoden

Betaalmogelijkheden
Er zijn verschillende manieren waarop je kunt betalen. Zo is het onder andere mogelijk om met creditcard (Mastercard, Visa en Maestro) te betalen. Daarnaast kun je ook met PayPal betalen. Helaas behoort iDeal niet tot de betaalmogelijkheden.

GearBest EU Warehouse

EU Warehouses
Net als enkele andere Chinese webwinkels beschikt ook GearBest over EU Warehouses. Naast een magazijn in China en Hong Kong (HK), staan er magazijnen in het Verenigd Koninkrijk (UK) en in Spanje (ES). Op een productpagina is te kiezen vanuit welk magazijn je het product wilt bestellen. Deze keuzemogelijkheid is echter niet voor ieder product beschikbaar. Met name de populaire artikelen zijn vanuit verschillende warehouses leverbaar. De keuze van waaruit het verzonden wordt heeft geen invloed op de verzendkosten. De levertijd daarentegen is een stuk sneller wanneer je voor levering vanuit het EU warehouse kiest. Bovendien hoeven er dan geen invoerrechten te worden betaald.

Review door eStartup
  • GearBest
3.5
Gebruikersbeoordeling: 0 (0 reviews)

EU warehouse: www.gearbest.com/warehouse

Ga naar de website: www.gearbest.com

GearBest ervaringen

Wat zijn jouw ervaringen met GearBest? Laat het hieronder in de reacties weten!

Een reactie versturen

Sending

 

Controleer je (ongewenste) mailbox en download de PDF met 5 tips!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!