In dit artikel leg ik uit hoe jij geld kunt verdienen door producten uit China te verkopen (maak hier je gratis account aan op AliExpress) op externe verkoopplatformen zoals bol.com en Amazon. Je gaat zien hoe ik met een startbedrag van €65 (praktisch niets dus) binnen een jaar tijd €100.000+ omzet heb gemaakt.
chinaIn het begin was het lastig omdat ik nauwelijks ervaring had met het importeren uit China. Bovendien zat ik met allerlei vragen:
– Hoe weet je welke producten goed verkopen?
– Hoe bepaal je welk product je als eerste verkoopt?
– Hoe vind je betrouwbare leveranciers?
– Hoe voorkom je dat producten van slechte kwaliteit zijn?
– Hoe begin je überhaupt?

Wanneer je net begint met het opzetten van een bedrijf merk je dat je moeilijk focus kunt houden, tenzij je een plan van aanpak hebt.

Mijn doel is om je met dit artikel kennis te laten maken met het importeren en verkopen van producten op het internet. Dit is hoe ik het zou doen als ik overnieuw moest beginnen. Ik leg je uit hoe het werkt en geef inzichten over mijn strategie. Ik heb veel leergeld betaald om te testen wat werkt en vooral ook wat niet werkt. Voorkom daarom dat je dezelfde fouten maakt.

Het importeren van producten uit China en deze online verkopen is heel eenvoudig. Het wordt pas riskant wanneer je dingen anders gaat doen of het veel moeilijker maakt dan het is. Let wel: Iedere vorm van ondernemen brengt risico’s met zich mee. Als je echter doordacht te werk gaat dan kun je met relatief weinig tijd en moeite een winstgevende business opzetten.

Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

De 4 fasen van het importeren

Het importeren van producten uit China bestaat uit 4 stappen:
1. Vind een goed product – Brainstorm en onderzoek welke producten je kunt gaan verkopen. Veel mensen vinden deze stap frustrerend en overweldigend, maar gelukkig zijn hier tips voor.
2. Vind een goede leverancier – Wanneer je producten hebt gevonden ga je op zoek naar de meest geschikte leverancier(s).
3. Verkoop samples – Plaats een testbestelling en zet de samples te koop om te valideren of er vraag naar is (ik laat je zien hoe je dit kunt doen).
4. Schaal op – Als het product verkoopt is het een kwestie van opschalen.

Dit zijn de valkuilen die je moet zien te vermijden:
Koop niet direct grote hoeveelheden (bulk) in bij een leverancier. Plaats altijd eerst testbestellingen om de kwaliteit te checken.
Koop geen namaak artikelen. Je kunt er wel geld mee verdienen maar het is een slecht business model en bovendien illegaal.
Koop niet teveel voorraad in van 1 artikel. Begin met maximaal 25 stuks per keer totdat je kunt herinvesteren.
Wacht niet te lang met het bijbestellen van voorraad. Houdt hierbij rekening met de langere levertijden.
Koop niet altijd de producten die het laagst zijn geprijsd. Je krijgt dan soms waarvoor je betaald, namelijk slechte kwaliteit.

Stap 1 – Vind een goed product om te importeren en verkopen

De meeste mensen zoeken als eerste naar een product dat ze goedkoop kunnen inkopen en voor een veelvoud kunnen verkopen. Het probleem is alleen dat dit niet echt een efficiënte methode is.

Het vinden van producten is opzich niet heel moeilijk. Het moeilijke is om producten te vinden die mensen het hele jaar door blijven kopen. Daarom moet je eerst kijken naar producten waar veel vraag naar is en pas later op zoek gaan naar leveranciers.

Er zijn twee methoden die goed werken. De eerste manier is om allerlei verschillende producten te gaan verkopen. Een tweede optie is om je op een bepaalde niche te richten en daar een productlijn voor te gaan opzetten. Beide methoden hebben zo hun voordelen. Bij de laatste methode is de kans groter dat een klant meer dan 1 product afneemt. De producten kunnen dan tegelijk worden verstuurd waardoor de verzendkosten lager zijn en daardoor neemt je winstmarge toe.

Het vinden van goede producten komt neer op de volgende 3 stappen:

Brainstormen -> Onderzoeken -> Selecteren

▪ Brainstormen

Ik raad aan om op zoek te gaan naar producten waar je niet perse een merknaam voor nodig hebt om het te verkopen. Denk aan dingen die je in en om het huis gebruikt zoals bijvoorbeeld keukengerei en allerlei accessoires. Kijk naar producten die zijn te verbeteren, een aanvulling op dat product zijn of waarvoor je een private label (eigen merknaam) kunt opzetten. Ook kun je je op producten richten die nog niet worden aangeboden maar die jij wel kunt gaan aanbieden.

Zoek bij voorkeur iets waar je veel over weet of een interesse in hebt. Het is veel makkelijker om je aandacht erbij te houden als het om relevante producten gaat. Hierdoor besteed je meer tijd en aandacht aan het onderzoeken.

▪ Onderzoeken

Bezoek diverse websites om productideeën op te doen en vergelijk de prijzen met waarvoor je de producten in China kunt inkopen. Na verloop van tijd merk je al snel wat een goed product is om te verkopen. Zodra je kansen gaat zien kun je contact opnemen met leveranciers of al direct wat testbestellingen plaatsen.

▪ Selecteren

Het uiteindelijke doel is om voor ieder product dat verkoopt een goede leverancier te vinden. Je kunt je dan namelijk richten op het laten groeien van je business in plaats van veel tijd kwijt te zijn aan het importeren en aan klantenservice.

Stap 2 – Waar en hoe vind je leveranciers

De beste plek om leveranciers te vinden is op AliExpress en Alibaba.

Alibaba – Het is aan te raden om op Alibaba alleen te kopen bij leveranciers met een Gold Supplier status. De kans dat je dan een slechte leverancier treft is minimaal. Probeer een leverancier te vinden die goedkoop samples kan aanleveren en waarbij je met PayPal kunt betalen. Neem met een aantal leveranciers contact op en vraag naar de minimale bestelhoeveelheid (MOQ) en de mogelijkheden voor het toesturen van een sample product. Gebruik echter nooit je persoonlijke e-mail adres want in China nemen ze je privacy niet zo serieus. Houdt er ook rekening mee dat de meeste Chinese leveranciers de Engelse taal niet volledig beheersen.

Nu je met verschillende leveranciers contact hebt gelegd ervaar je hoe snel en professioneel ze op je reageren. Onthoud dat ze in dit stadium nog niet weten of je iets voor €50 of voor €20.000 wilt bestellen. Daarom is hun klantenservice een goede indicatie om te zien met wat voor soort bedrijf je te maken hebt. Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs of de aantallen, in China is dit heel normaal. Het belangrijkste is om de prijs en het aantal zo laag mogelijk te krijgen naar wat jij redelijk vind.

AliExpress.com – Waar op Alibaba bijna altijd een minimale bestelhoeveelheid geldt, is dit op AliExpress niet van toepassing. Op deze marktplaats zijn de meeste producten namelijk per stuk te koop. In tegenstelling tot Alibaba zijn aankopen met de ‘Buyer Protection‘ van AliExpress wel gedekt. Mocht er iets misgaan dan kun je een dispute openen en het geld terugvragen. Een groot voordeel is daarnaast dat je met iDeal kunt betalen. Ook op AliExpress is met leveranciers over de prijs te onderhandelen als je grotere aantallen afneemt. Wel is het zo dat je op Alibaba over het algemeen betere prijzen krijgt als je bereid bent er wat moeite voor te doen. Zelf maak ik voornamelijk gebruik van AliExpress omdat het allemaal net wat makkelijker gaat en een stuk veiliger is.

Sample producten

Wanneer je verschillende leveranciers hebt gevonden komt het leuke gedeelte: het plaatsen van testbestellingen. Het is aan te raden om bij 2 tot 5 verschillende leveranciers wat samples te bestellen. Wanneer je de producten hebt ontvangen is het belangrijk om de levertijd, prijs, beschadigingen etc. te noteren. Check de kwaliteit van de producten om er zeker van te zijn dat je achter het product staat dat je verkoopt!

Nadat je dit hebt gedaan moet je op z’n minst 1 goede leverancier hebben gevonden.

Stap 3 – Producten te koop zetten op bestaande verkoopkanalen

Zodra je sample producten hebt ontvangen kun je ze gaan verkopen. Je kunt natuurlijk een eigen webshop opzetten maar dan duurt het vaak langer voordat je iets verkoopt. Veel makkelijker is het om ze te gaan verkopen via bekende verkoop platformen zoals bol.com. Hierdoor kan iedereen producten aan een groot publiek aanbieden. Je betaald bovendien alleen een bemiddelingsbijdrage als je iets verkoopt.

Zodra je producten online hebt gezet ga je ze als het goed is verkopen. Nu wordt het pas echt interessant!

Stap 4 – Opschalen!

Nu je de samples hebt gevalideerd is het tijd om te gaan opschalen. Het is zaak om de bestelhoeveelheden langzaam op te schroeven zodat je voldoende voorraad kunt aanhouden. Let daarbij op dat je tijdig besteld want de levertijden lopen fors uiteen.

Met de 65 euro waarmee ik begon kocht ik zo’n 10 producten in. Langzaam aan begon ik steeds meer producten toe te voegen. In het begin had ik tussen de 1 en 5 bestellingen per dag. Daarna groeide dit al snel door naar 10~40 en uiteindelijk 50+ bestellingen per dag.

Op een gegeven moment ga je voldoende cashflow krijgen om flink te kunnen groeien. Het is dus niet perse nodig om met veel startkapitaal te beginnen, maar het helpt natuurlijk wel.

Wil je ook vanuit huis geld verdienen?

Download de gratis stap-voor-stap gids
om een winstgevend product te vinden.

16 Reacties

 1. Jordi 8 januari 2019
  • Julian 8 januari 2019
 2. donna 9 januari 2019
  • Julian 9 januari 2019
 3. Mandy 10 januari 2019
 4. Pascal 3 februari 2019
  • Julian 4 februari 2019
 5. Jonas 3 maart 2019
  • Julian 3 maart 2019
 6. denise 31 maart 2019
 7. Dean 3 april 2019
  • Julian 5 april 2019
 8. Katia 4 april 2019
  • Julian 5 april 2019

Een reactie versturenDownload direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!