Geld verdienen met het verkopen van AliExpress producten uit China?

Invoerrechten berekenen

Invoerkosten berekenen wanneer je goederen uit China importeert? Met deze invoercalculator zijn eenvoudig de invoerrechten (ook wel douanerechten genoemd), btw (omzetbelasting) en inklaringskosten te berekenen. De invoercalculator gebruikt dezelfde formule als de Douane. Hierdoor krijg je een goed beeld van de kosten die mogelijk door de Douane in rekening worden gebracht wanneer je wat besteld in de Chinese webshop AliExpress of andere Chinese webshops.

Het totaalbedrag van de invoercalculator geeft bij benadering aan wat een product uit China uiteindelijk kost. Soms vallen de werkelijke kosten wat hoger uit dan de invoercalculator heeft berekend. Het verschil tussen het berekende totaalbedrag en de werkelijke invoerkosten kan verschillende oorzaken hebben. Dit verschil ontstaat bijvoorbeeld doordat de vervoerder extra kosten rekent voor opslag- en bewaarkosten of administratieve kosten. Gebruik de invoercalculator daarom alleen om een indicatie te krijgen van de minimale bijkomende kosten. Controleer te allen tijde altijd zelf de actuele TARIC (Integrated Tariff of the European Union) invoerrechten.

Aanpassen waardes invoercalculator

De invoercalculator is bedoeld voor het berekenen van bijkomende kosten bij het importeren van producten uit China. De waardes van het bestelbedrag, de verzendkosten, invoerrechten, btw en inklaringskosten zijn aan te passen. Als het bestelbedrag in euro is dan is deze calculator ook bruikbaar voor andere ‘niet Europese landen’ zoals bijvoorbeeld Hongkong of Maleisië.

Valuta calculator
Wanneer je iets wilt bestellen maar het bedrag niet in euro weet dan kun je met onderstaande valuta calculator de koers omrekenen naar euro. Stel dat je iets wilt bestellen in dollar (USD) dan kun je hieronder berekenen hoeveel euro (EUR) dat precies is. Vervolgens kun je het bestelbedrag in euro bij de invoercalculator invullen.

Currency Calculator

Amount
From :
To :
Bestelbedrag
Tot en met €22 per zending worden er geen invoerrechten en btw geheven. Bij zendingen met een waarde van meer dan €22 tot en met €150 ben je wel btw en inklaringskosten verschuldigd. Over zendingen met een waarde van meer dan €150 dienen invoerrechten, btw en inklaringskosten te worden betaald.

Verzendkosten
De verzendkosten kunnen invloed hebben op de berekening van de douanekosten. Je betaald ook btw over eventuele verzend- en verzekeringskosten indien de goederenwaarde meer dan €22 is.

Invoerrechten
Iedereen die in Nederland producten invoert, betaalt invoerrechten. De Douane maakt op dit punt geen onderscheid tussen de invoer door ondernemers of door particulieren. In de invoercalculator staat het standaard percentage invoerrechten ingesteld op 4%. Het percentage kan worden aangepast naar een waarde die van toepassing is op de goederen die je wilt importeren. De actuele TARIC invoerrechten zijn te vinden in de database op ec.europa.eu.

Btw (omzetbelasting)
Ook voor de btw maakt de Douane geen onderscheid tussen particulieren en ondernemers. Wel kunnen ondernemers betaalde btw later verrekenen, particulieren niet. In bijna alle gevallen bedraagt de omzetbelasting 21%. Wijzig het veld indien je goederen wilt importeren met het 9% of 0% btw-tarief.

Inklaringskosten
Inklaringskosten zijn de kosten van het administratieve proces die het vervoersbedrijf rekent voor het afhandelen van de douane-inklaring. De inklaringskosten voor reguliere postzendingen bedraagt €13. Voor Express zendingen gelden per koeriersbedrijf verschillende tarieven.

 

Controleer je (ongewenste) mailbox en download de PDF met 5 tips!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!