LightInTheBox

LightInTheBox

LightInTheBox is een Chinese webshop die producten wereldwijd levert. Het bedrijf is in juni 2007 opgericht met het idee om laag geprijsde producten uit China voor iedereen toegankelijk te maken. Het aanbod bestaat uit drie hoofdcategorieën namelijk kleding, gadgets en huis en tuin artikelen. Inmiddels bestaat het assortiment uit meer dan een miljoen artikelen.

De Chinese webwinkel staat vooral bekend om haar voordelige trouwjurken die soms al voor een paar tientjes te koop zijn. Met een innovatief website systeem biedt LightInTheBox de mogelijkheid om op maat gemaakte artikelen te bestellen. Hierdoor is het bij bepaalde producten, waaronder trouwjurken en avondjurken, mogelijk om de maat, kleur en het soort materiaal door te geven.

LightInTheBox Holding Co Ltd-ADR is een beursgenoteerd bedrijf op de New York Stock Exchange (NYSE) met de aanduiding ‘LITB’. Vanaf oktober 2013 is de website in meerdere talen te bezoeken waaronder in het Nederlands.

MiniInTheBox
LightInTheBox heeft nog een webshop genaamd MiniInTheBox welke zich specifiek richt op de verkoop van elektronische artikelen. Vanwege de grote doelgroep die in elektronica is geïnteresseerd is hier een aparte webshop voor ingericht.

LightInTheBox invoerrechten

LightInTheBox heeft de mogelijkheid om een bestelling te verzekeren. Bij het afrekenen is te kiezen voor een verzendverzekering en/of dekking tegen invoerrechten en belasting. De mogelijkheid tot verzekeren verschilt per product, niet alle producten zijn te verzekeren.

Dekking tegen invoerrechten en belasting
Bij bestellingen van meer dan €22 bestaat de kans dat de koper bij aankomst van de zending invoerrechten en belasting moet betalen. Om dit risico weg te nemen is het tegen betaling mogelijk een dekking tegen invoerrechten en belasting toe te voegen. Wanneer deze dekking is afgesloten worden alle extra kosten vergoed. Hierdoor wordt de stress en onzekerheid tijdens het shoppen volledig weggenomen.

Light In The Box verzekeringen

Verzendverzekering
Een verzendverzekering biedt optimale bescherming voor waardevolle producten tijdens internationale verzending. Wanneer een pakket beschadigd of helemaal niet aankomt dan wordt het zonder kosten opnieuw verstuurd. In de meeste gevallen biedt een vervoerder namelijk zelf helemaal geen verzendverzekering. Om dit risico te dekken is het bij LightInTheBox mogelijk om tegen een kleine vergoeding een verzendverzekering af te sluiten.

Betrouwbaarheid
De betrouwbaarheid die klanten bij LightInTheBox ervaren verschilt. Soms kloppen de maten bij kleding niet. De kleding is dan bijvoorbeeld kleiner als dat men had verwacht. Wanneer bij kleding voor een standaard confectiemaat wordt gekozen moeten de retourkosten door de koper worden betaald. Daarnaast kunnen op maat gemaakte artikelen niet worden geretourneerd. Verder zijn klanten soms niet op de hoogte van de regels voor eventuele invoerkosten. Het shoppen bij LightInTheBox kan daardoor tegenvallen en mede hierdoor zijn reviews soms wat aan de negatieve kant.

Klantenservice
Wanneer binnen de garantieperiode een defect optreedt wordt naar een oplossing gezocht. Hiervoor moet de klantenservice de claim erkennen. Wanneer dit het geval is betaald LightInTheBox de verzendkosten als een product bijvoorbeeld voor reparatie moet worden teruggestuurd. De garantie die op producten wordt gegeven verschilt van 14 dagen tot 12 maanden. In de meeste gevallen is de garantieperiode echter kort. Europese klanten die iets willen retourneren kunnen dit naar het Europese Warehouse sturen. De klantenservice is in sommige gevallen wat aan de trage kant of minder behulpzaam dan dat we in Nederland gewend zijn (de communicatie gaat in het Engels).

Levertijd en verzendkosten
De meeste producten worden met gratis verzending (Free Shipping) aangeboden. De levertijd bedraagt meestal tussen de 10~20 werkdagen maar kan in sommige gevallen ook langer duren. In tegenstelling tot veel andere Chinese webshops heeft LightInTheBox magazijnen in Europa. Dit betekent echter niet dat een product altijd vanaf die locatie zal worden verzonden. Hierdoor is het lastig om de levertijd in te schatten.

Betaalmogelijkheden
Er zijn verschillende manieren waarop je kunt betalen. Zo is het onder andere mogelijk om met creditcard (Mastercard, Visa en Maestro) te betalen. Daarnaast kun je ook met PayPal en iDeal betalen.

Bonustegoed
Om herhaalaankopen te stimuleren hanteert LightInTheBox een bonussysteem. Bij iedere bestelling die je plaatst verdien je 1% van het totaalbedrag. Bij een volgende bestelling is dit tegoed te gebruiken om een bestelling geheel of gedeeltelijk te betalen. Wanneer je de gratis mobiele app download ontvang je bovendien extra bonuspunten in je persoonlijke account.

Review door eStartup
  • LightInTheBox
3.5
Gebruikersbeoordeling: 0 (0 reviews)

LightInTheBox ervaringen

Wat zijn jouw ervaringen met LightInTheBox? Laat het hieronder in de reacties weten!

Een reactie versturen

Sending

 

Controleer je (ongewenste) mailbox en download de PDF met 5 tips!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!