miniinthebox

MiniInTheBox

MiniInTheBox is een Chinese webshop met een assortiment dat voornamelijk bestaat uit elektronica en gadgets. Verder bestaat het aanbod onder andere uit maatkleding en sportbenodigdheden. Het bedrijf is in 2007 opgericht en maakt onderdeel uit van de Chinese webwinkel LightInTheBox.

De naam van het bedrijf is gebaseerd op het ‘Duiveltje uit een doosje’ of ‘Jack in the Box’ in het Engels. Dit populaire kinderspeelgoed speelt een melodie af als het wordt aangeslingerd. Aan het einde van het liedje klapt het deksel van de doos open en springt er een figuurtje uit. Het staat symbool voor een leuke verrassing die uit de verpakking wordt gehaald.

MiniInTheBox invoerrechten

MiniInTheBox heeft de mogelijkheid om bestellingen te verzekeren. Kies bij het afrekenen onder ‘Verzending & Levering’ voor een verzendverzekering en/of dekking tegen invoerrechten en belasting. De verzekeringsmogelijkheden verschillen per product.

Dekking tegen invoerrechten en belasting
Wanneer het bestelbedrag meer dan €22 bedraagt loopt de koper het risico dat deze invoerrechten en belasting moet betalen. Het is tegen betaling van een paar euro mogelijk om een dekking tegen invoerrechten en belasting toe te voegen. Als de koper bijkomende kosten moet betalen dan worden deze vergoed. De onzekerheid van extra invoerkosten wordt hierdoor volledig weggenomen.

miniinthebox verzekeringen

Verzendverzekering
Voor waardevolle producten is het verstandig om een verzendverzekering af te sluiten. Indien een pakket beschadigd of niet aankomt wordt het kosteloos opnieuw verzonden. De meeste vervoerders hanteren zelf geen enkele vorm van garantie tijdens internationaal transport. Daarom is het bij MiniInTheBox mogelijk om tegen betaling een verzendverzekering af te sluiten. De kosten hiervan bedragen € 0,97 ongeacht de hoogte van de bestelling.

Klantenservice
Wanneer een product defect is wordt naar een oplossing gezocht. Het defect moet binnen de garantieperiode optreden en de klantenservice moet de claim erkennen. MiniInTheBox betaald dan de verzendkosten voor het terugsturen van het product. De garantie op producten verschilt van 14 dagen tot 12 maanden maar is in de meeste gevallen niet langer dan 30 dagen. Klanten uit Nederland die iets willen retourneren kunnen dit naar het EU Warehouse sturen. In sommige gevallen is de klantenservice wat aan de trage kant (de communicatie gaat in het Engels).

Levertijd en verzendkosten
De meeste producten zijn zonder verzendkosten (Free Shipping) te bestellen. De levertijd varieert van 10~20 werkdagen maar kan ook langer duren. Net als LightInTheBox heeft ook MiniInTheBox een magazijn in Europa. Meestal zijn alleen populaire producten vanuit het EU Warehouse te bestellen. Mede hierdoor is het lastig om de levertijd in te schatten.

Betaalmogelijkheden
Er zijn verschillende manieren waarop betaald kan worden. Zo is het onder meer mogelijk om met creditcard (Mastercard, Visa en Maestro) te betalen. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om met PayPal en iDeal te betalen.

Bonustegoed
MiniInTheBox hanteert een bonussysteem om herhaalaankopen te stimuleren. Bij iedere bestelling wordt 1% van het totaalbedrag opgespaard. Dit tegoed kan geheel of gedeeltelijk worden gebruikt om een volgende bestelling mee te af te rekenen. Als je gebruikt maakt van de gratis mobiele app dan ontvang je bovendien extra bonuspunten in je persoonlijke account.

Review door eStartup
  • MiniInTheBox
3.5
Gebruikersbeoordeling: 0 (0 reviews)

MiniInTheBox ervaringen

Wat zijn jouw ervaringen met MiniInTheBox? Laat het hieronder in de reacties weten!

Een reactie versturen

Sending

 

Controleer je (ongewenste) mailbox en download de PDF met 5 tips!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!Download direct de stap-voor-stap gids om een winstgevend product te vinden die je kunt verkopen!

Check je (ongewenste) mailbox en download de PDF!